Kledingvoorschriften

Kledingvoorschriften

Vraag de contactpersoon bij Cooder wat de gebruikelijke kledingvoorschriften zijn voor het sollicitatiegesprek, doorgaans is business casual (een net overhemd in combinatie met een pantalon en nette schoenen) voldoende. Zorg er altijd voor dat je verzorgd voor de dag komt!

Het sollicitatieproces

Het sollicitatieproces

Vraag van te voren aan je contactpersoon bij Cooder hoe het sollicitatieproces er uit ziet en wat je kunt verwachten, het verschilt nogal per bedrijf hoe het proces er uit ziet. Bij het ene bedrijf weet je na het eerste gesprek direct of je bent aangenomen, bij andere bedrijven volgt er een assessment en een 2e, en wellicht zelfs nog een 3e gesprek.

CV maken

CV maken

Een duidelijke motivatie waarom jij geknipt bent voor die top baan is altijd een pre. Tegenwoordig hoef je bijna nooit meer een sollicitatiebrief te schrijven voor een IT functie dus hoe zorg je ervoor dat je CV direct opvalt bij de Recruiter of Hiring Manager? Lees hier een paar bruikbare tips voor je CV: Hoe maak je een aantrekkelijk CV? »

Social media en solliciteren

Social media en solliciteren

Ook op social media is het belangrijk dat je representatief overkomt, daarnaast zal ook je gesprekspartner vaak je linkedin profiel bekijken voordat je op gesprek komt. Dit is voor het solliciteren één van de belangrijkste platforms, zorg er daarom ook altijd voor dat dit up to date is en je vaardigheden zijn bijgewerkt. Mede door een up to date profiel zorg je ervoor dat je goed vindbaar bent en benaderd wordt voor die interessante nieuwe mogelijkheid.

Het sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek

Weet met wie je aan tafel zit! Zoek altijd even je gesprekspartner op Linkedin op zodat je weet met wie je het gesprek zal hebben en ook wat meer over hun achtergrond kan vragen.
Bereid een aantal vragen voor over de organisatie, werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden.
Sluit het gesprek altijd goed af door duidelijk af te spreken wat de vervolg stappen zijn. Wat spreken jullie af m.b.t. de feedback en wanneer krijg je uiterlijk iets te horen?