Introductie

Als Microsoft Software Developer bij Ordina werk je zelfstandig of in teamverband aan de ontwikkeling en het testen van maatwerksoftware conform de gestelde functionele en technische specificaties. Je hebt oog voor detail en bent in staat om zelfstandig de juiste keuzes te maken in de ontwikkeling van software.

Organisatie

Ordina is de grootste, onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux met circa 2.650 medewerkers. Wij richten ons op het realiseren van een digitale voorsprong bij klanten in de sectoren: financiële dienstverlening, industrie, overheid en zorg. Dit doen wij door het bedenken, bouwen en beheren van technologische toepassingen.

De nieuwe pay-off geeft uiting aan onze ambitie. Ordina wil haar klanten helpen de uitdagingen en veranderingen voor te zijn. Ordina’s professionals hebben niet alleen alle business en technologische expertise in huis, maar ook diepgaande kennis van de markt.

Als bedenkers, bouwers en beheerders van een betere digitale wereld hebben wij de expertise om bedrijfsprocessen en IT duurzaam te verbeteren. Onze kracht is dat wij strategie en beleid kunnen vertalen naar de bedrijfsprocessen van onze klant door onze kennis van zijn organisatie, zijn markten en de lokale wet- en regelgeving. Wij willen samen met onze klanten duurzaam innoveren.

Technologie is een belangrijke aanjager van verandering in ons leven. Innovaties volgen elkaar snel op en zijn van grote invloed op ons werk en onze leefomgeving. Ordina volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen dan ook op de voet. We maken deze relevant in de context van de klant door innovatieve business- en IT-toepassingen voor de klant te creëren die waarde toevoegen en tastbare resultaten geven.

Het hoofdkantoor van Ordina is gevestigd in Nieuwegein. Daarnaast hebben we diverse regiokantoren in de Benelux. De onderneming is opgericht in 1973. Het aandeel is sinds 1987 genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam en maakt deel uit van de Smallcap Index (AScX). In 2018 behaalde Ordina een omzet van EUR 359 miljoen.

Ordina heeft partnerships met onder andere Microsoft, Oracle, SAP, Salesforce, Mendix, Quintiq, T-Systems, Pegasystems, Hippo en SAS.

Functie

Als Microsoft Software Developer bij Ordina werk je zelfstandig of in teamverband aan de ontwikkeling en het testen van maatwerksoftware conform de gestelde functionele en technische specificaties. Je hebt oog voor detail en bent in staat om zelfstandig de juiste keuzes te maken in de ontwikkeling van software.

Binnen de functie van Software Developer houd je je niet alleen bezig met de ontwikkeling, maar ook met het onderhoud, testen en documenteren van de programmatuur conform normen en richtlijnen. Je houdt je actief bezig met kwaliteitsbewaking. Verder houd je je bezig met:

 • De ondersteuning van het projectplannings-, productie- en implementatieproces volgens afspraak
 • Het opleveren van de detailuitwerking van specificaties
 • Het vervaardigen van gebruikershandleidingen conform richtlijnen, om zo gebruikers in staat te stellen de mogelijkheden van de applicatie optimaal te benutten
 • Actief adviseren ten aanzien van de technische realiseerbaarheid binnen gestelde tijd
 • Het actief blijven ontwikkelen binnen het vakgebied en kennisdelen met collega’s en klanten
 • Het (mede)ontwikkelen en verbeteren van (bestaande) methoden, technieken en processen binnen het eigen vakgebied

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO opleiding
 • Beheersing van tenminste 1 ontwikkelmethodiek
 • Minimaal 1 jaar ervaring met C#, .NET

Wenselijk

 • Een MCSD certificaat
 • 2 jaar ervaring met Agile / Scrum
 • Kennis en ervaring met Javascript, AngularJS, CSS
 • Ervaring met WCF, MVC, ASP .NET
 • Ervaring met Visual Studio en Unit Testen
 • Ervaring met webservices
 • Kennis van architectuurprincipes
 • Kennis en ervaring met testautomatisering (Specflow, Gherkin)

Aanbod

Als Software Developer maak je deel uit van Ordina Microsoft Solutions. Daar realiseren meer dan 80 gedreven professionals doorlopend efficiënte oplossingen in een high tech omgeving.

Voor grote multinationals in de financiële en IT sector, diverse ministeries, maar ook voor kleinere, aansprekende opdrachtgevers voeren wij specifieke projecten uit. Omdat onze opdrachtgevers door heel Nederland verspreid zitten én uiteenlopende projecten hebben, kunnen wij onze professionals interessante, passende opdrachten bieden.

Dat wat we doen, doen we steengoed. Dankzij onze succesvolle aanpak blijven we groeien. De unit kent een informele setting waarin volop ruimte is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bij Ordina vind je het beste van twee werelden. Je realiseert zichtbare vernieuwing bij de grootste bedrijven van Nederland, maar werkt in hechte teams met betrokken mensen. Je bent een spil in het betrouwbaar houden van functionaliteiten en het uitrollen van innovaties.

Daar hoort een goede beloning bij. Net als een contract voor onbepaalde tijd, flexibele arbeidsvoorwaarden en collectieve regelingen. Omdat we voor mensen gaan die het verschil willen maken, sturen we je bovendien op pad met een high end laptop, telefoon en leaseauto. Liever geen leaseauto? Dan bieden we een uitstekende vervoersregeling. Zo houdt niets je meer tegen om via duurzame innovaties het digitale gezicht van de toekomst te vormen.

Solliciteren?

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? Ordina ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteer direct button kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV kan reageren op de vacature Senior Microsoft Software Developer – Nieuwegein bij Ordina.

Solliciteer direct