Introductie

ALTEN zoekt collega’s die zich willen gaan ontwikkelen als DevOps Automation Engineer met de ambitie om door te groeien naar een DevOps Engineer. Tijdens een intensief programma word je klaargestoomd om de rol als DevOps Automation Engineer te vervullen.

Organisatie

ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in Softwaretesten, Software Development, BI en Analytics consultancy in verschillende branches. Binnen Alten kom je terecht in een divers maar hecht team dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Agile en software ontwikkeling. Bij ALTEN staan mensen, kennis, plezier en technologie centraal.

Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van telecomproviders, overheden, energiemaatschappijen, financiële instellingen en industriële ondernemingen tot zakelijke dienstverleners.

Functie

Als DevOps Automation Engineer bij ALTEN draag je bij aan het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe producten/systemen bij onze klanten. Dit doe je door aan te sluiten op het software ontwikkelproces en verbeteringen voor te stellen en te implementeren. Je werkt samen met je team waarbij jij als DevOps Automation Engineer verantwoordelijk bent voor het automatisch testen. Communiceren met teamgenoten en (vertegenwoordigers van) de business is essentieel in de rol van Automation Engineer. Je moet daarnaast voldoende technische kennis kunnen absoberen en toepassen.

Daarnaast willen we je helpen door te groeien naar een DevOps engineer. Met DevOps Automation kunnen we een basis leggen waarmee jij je verder kan ontwikkelen in alle aspecten die van invloed zijn op de lifecycle van software bij onze klanten. Via Automation kan je verbindingen leggen tussen mensen en processen om sneller en beter software te maken en beheren. Hierdoor zal jij niet meer onbekend zijn met onder andere logging, release, deployment en monitoring.

Het programma

In een korte en intensieve tijd wordt je klaargestoomd om de rol van Devops Automation Engineer te vervullen. In het programma ligt de focus op nieuwe technieken en methodes die we je hands-on aanbieden in de verschillende trainingen. Het programma bestaat uit 3 modules namelijk; Test Automation, DevOps en Security testen/ Performance Testen.

Het programma bevat:

 • Certificering zoals: ISTQB Advanced Test Automation Engineer;
 • Diverse trainingen zoals: Java, C#, Python, CI/CD en DevOps, Mobile test automation, Agile methodologieën, test automation tooling, performance testen, security testen etc.;
 • Praktijk cases bij onze klanten.

Naast de opleiding en training besteden wij tijdens het programma (en uiteraard daarna) veel aandacht aan (individuele) coaching. Ook een kijkje in de keuken van onze klanten behoort tot aanbod.

Functie eisen

Jouw profiel

 • Twee tot vier jaar werkervaring als technisch tester of test automation engineer;
 • Affiniteit met de technische kant van IT en de drive om hierin te groeien;
 • Goede sociale vaardigheden;
 • Certificaat ISTQB Foundation;
 • Enige kennis van en behendigheid in programmeertalen (bijvoorbeeld: JAVA, C#, .NET, VBA of Javascript);
 • Kennis in en ervaring van frameworks zoals Selenium, Cucumber etc. is een pré;
 • Werken in een Agile omgeving is een pré.

Persoonlijkheid

Je bent communicatief en analytisch sterk. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Daarnaast ben je resultaatgericht en heb je van nature een flexibele instelling. Wij vinden het ook belangrijk dat je jezelf kunt herkennen in onze kernwaarden, o.a.: open and involved, technology en fun.

Aanbod

ALTEN biedt:

 • Direct een vast dienstverband;
 • Een uitstekend salaris met een mooi pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto of een mobiliteitsvergoeding, laptop, bonusregeling en pensioensregeling;
 • Veel kansen om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te ontwikkelen;
 • Persoonlijke begeleiding van je People Manager en Business Manager;
 • Goede trainings-en opleidingsmogelijkheden waarbij je onbeperkt trainingen kan volgen;
 • Een succesvolle, internationale onderneming, met daarin veel uitdagingen en doorgroeimogelijkheden.

Naast uitdagende en afwisselende opdrachten, bieden wij een stabiele organisatie waar persoonlijke- en vakinhoudelijke groei gestimuleerd wordt. Wij zijn een informeel, jong en open bedrijf waar collegialiteit en plezier op nummer één staan. We vinden het belangrijk dat je je naaste collega’s ook goed leert kennen buiten het werk. We organiseren daarom regelmatig inhoudelijke en fun activiteiten waar je, uiteraard vrijblijvend, aan kunt deelnemen. We vinden het belangrijk een omgeving te creëren waar jij je vrij voelt om initiatief te nemen om ons bedrijf en jouw vak verder te laten groeien.

Solliciteren?

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? Alten ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteer direct button kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV kan reageren op de vacature DevOps Automation Engineer Program – Capelle Aan Den Ijssel bij Alten.

Solliciteer direct