Over de business

Wat verdien je als finance specialist?

- 1,5 min reading time
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kom je meteen voor een hoop keuzes te staan. In welke sector wil je werken, bij welk bedrijf en in wat voor soort rol? Je gaat steeds een stapje verder en komt erachter wat je wil. Vervolgens ga je met  recruiter in gesprek die in een kwalificatiegesprek verder achterhalen wat je wensen en ambities zijn.
Wat wij  in zo’n gesprek  vaak horen van kandidaten,  is dat ze goed weten wat ze zoeken in een nieuwe baan, maar soms moeite hebben met het prijskaartje wat daarbij komt kijken. Terwijl dit onderwerp juist heel belangrijk is tijdens het solliciteren!  Voordat je op gesprek gaat bij een bedrijf  moet er namelijk een salarisindicatie gegeven worden.

Dit wordt niet gedaan om je uit de tent te lokken, maar vooral om teleurstellingen achteraf te voorkomen.  Als jouw salariswens en wat het bedrijf kan bieden te ver uit elkaar liggen, wil je dat het liefste zo snel mogelijk weten.  Goed, er wordt dus altijd gevraagd naar een salarisindicatie. Wat ga je zeggen?  Je wil natuurlijk een zo goed mogelijk salaris, maar jezelf niet uit de markt prijzen. Wat zijn tegenwoordig eigenlijk normale salarissen?

 

Tip: Benieuwd hoe je het beste kan onderhandelen over jouw salaris? We geven je een aantal tips in deze blog

Cooder Finance schiet je te hulp!


Voor een aantal  finance  functies die  momenteel veel gezocht worden,  hebben we gekeken naar gangbare  bruto maandsalarissen. Hierbij hebben we ervoor gekozen om te kijken naar  startsalarissen  en  naar gemiddelde salarissen na zo’n 2-3 jaar ervaring in de functie.  We merken dat salarissen daarna te ver  uiteenlopen  door verschillen in profiel, bedrijf, branche etc.  

Ook bij de  bedragen hieronder is het belangrijk om bepaalde factoren mee te  nemen  als je wil kijken naar wat op jou van toepassing is.  Zo liggen salarissen in de randstad bijvoorbeeld vaak wat hoger dan daarbuiten. Ook speelt opleidingsniveau een grote rol, bijvoorbeeld tussen een hbo of  universitaire  opleiding. 

We zien ook vaak bij  finance  functies dat er opleidingen worden gevolgd naast het werken. Tijdens deze  opleiding  zal  je  logischerwijs  minder verdienen dan wanneer je de opleiding hebt afgerond.  Het allerbelangrijkste  blijft natuurlijk je eigen ervaring!  Heb je eerdere relevante werk- of stage-ervaring? Bij welke  bedrijven heb je  eerder  gewerkt, en wat is je huidige salaris? 

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op vacatures op onze website, aangevuld met de expertise van onze consultants.  Dit zijn dus salarissen die we daadwerkelijk zien terugkomen in contractaanbiedingen en waarvoor mensen uiteindelijk aan de slag gaan. We hebben gekeken naar bruto maandsalarissen, en eventuele bonussen en leasebudget zijn niet  meegenomen.  

Indicatie salarissen in de finance sector


Wat verdien je als Assistent accountant?
Bij deze functie is er een groot verschil in salaris tussen mensen die een opleiding volgen naast hun werk, en mensen die een opleiding al hebben afgerond.

 • Starter: €1.700 - €2.000 bruto per maand

 • 2-3 jaar: €2.200 - €2.500 bruto per maand


Wat verdien je als Accountant?
Het gaat hierbij om een volledig afgestudeerde accountant. Hierbij scheelt het verschil tussen  AA  en  RA  een grote rol als het gaat om salaris.

 • Starter: €3.500 - €4.000  bruto per maand

 • 2-3 jaar ervaring: €4.000 - €6.000  bruto per maand
   


Wat verdien je als Controller?

 • Starter: €2.500 -   € 2.800 bruto per maand

 • 2-3 jaar: € 2.800 - €3.300  bruto per maand
   


Wat verdien je met Financiële administratie?

 • Starter: €1700  bruto per maand

 • 2-3 jaar: €2200 - €2600  bruto per maand  

We hopen dat deze salarisindicaties je verder op weg helpen! Wil je advies op maat en ben je benieuwd welke salarissen bij jouw profiel passen? Onze consultants staan voor je klaar! Neem contact met ons op via ons contactformulier of geef ons eens een belletje op 020 262 3250! Ook raden we je aan om alvast een kijkje te nemen bij de huidige openstaande vacatures, die vind je hier. 

 

Advies op maat krijgen of even sparren over jouw mogelijkheden?

Neem contact met ons op!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
Deze website maakt gebruik van cookies
Cookieverklaring