Over de business

De tofste kantoren om in te werken

- 2 min reading time
Grijze vloeren, witte bureau’s, zwarte bureaustoelen en misschien wat planten hier en daar. Een redelijk saai kantoor. Herkenbaar? Veel kantoren passen deze omschrijving perfect. Weinig innovatief dus. Gelukkig doen sommige bedrijven dat compleet anders. Unieke versieringen en de meest creatieve architectuur om een saaie ruimte tegen te gaan. We zetten ze voor je op een rijtje…

1. Coolblue


Het Nederlandse online elektronica bedrijf Coolblue heeft een van de meest gave kantoren in Nederland. Vergaderruimtes zijn thematisch ingericht. Zo heb je de ‘Super Mario’ of ‘Pac Man’ kamer. Ook is het mogelijk om verschillende spelletjes te spelen in de pauze. Wat wil je als werknemer nog meer? 

2. The Barbarian Group


Over unieke architectuur in kantoren gesproken... Dit bedrijf liet met behulp van architect Clive Wilkinson een ware ‘Superdesk’ maken, van wel 330 meter lang. Daarmee is deze superdesk ’s werelds grootste bureau. Het bureau, wat door het hele bedrijf loopt, verzorgt 125 werknemers van een werkplek. Door het bijzondere design voorziet het ook van loungeruimtes waar werknemers kunnen pauzeren.

3. Lego


Lego, we weten allemaal dat zij normaalgesproken anderen de kans geven om met hun blokjes iets moois te bouwen. Als het op hun kantoor aankomt, laten ze eens zien hoe het echt moet. Zo is Lego al een aantal jaar bezig met een nieuw kantoor.

The Home of the Brick”, zoals het gebouw wordt genoemd, is straks te bewonderen in Denemarken. Het idee is gebaseerd op legoblokjes en zit vol met creatieve ruimtes en mag ook door buitenstaanders bezocht worden. 

4. YouTube


Op het kantoor van YouTube in San Bruno, is het niet meer nodig om met de trap een verdieping lager te komen. Het is daar namelijk ook mogelijk de glijbaan te pakken. Ook zijn er mogelijkheden om te zwemmen in het zwembad of te slapen in een van de ‘nap pods’.  Zo kun je tijdens het werk tot rust komen en jezelf weer opladen.

5. Airbnb


Het bedrijf wat een platform biedt voor het tijdelijk verhuren van een kamer of huis, heeft één van de mooiste kantoren dat zo gezond en groen mogelijk wilt zijn voor haar werknemers. Het kantoor is een gebouw waar veel natuurlijk licht binnenkomt. Elk onderdeel van het kantoor heeft verschillende steden.

In elke stad kan je weer verschillende buurten terugvinden. Bezoek in het kantoor van Airbnb bijvoorbeeld Amsterdam en bijbehorende buurt; de Jordaan.

 

6. Google


Last but not least: Google!
Google heeft overal ter wereld kantoren en elk kantoor is bijzonder ingericht met een verwijzing naar de plaatselijke cultuur. Zo heeft het kantoor in Nederland een Hollandse inrichting; Een ‘FEBO muur’ waar geen kroketjes uit de muur worden getrokken, maar draadjes, batterijen of andere kleine benodigdheden.
In het kantoor staat ook een "sleurhut", oftewel een kleine caravan.

Hier kunnen werknemers één-op-één vergaderingen houden of een telefoongesprek voeren zonder dat anderen mee kunnen luisteren. Ook is het belangrijk dat werknemers in een fijne sfeer werken en er goede faciliteiten beschikbaar zijn. Bij Google worden werknemers aangezet gezond te eten en te bewegen.

Google biedt daarom elke dag een menu aan met drie verschillende keuzes en is er ruimte waar medewerkers kunnen bewegen. De inrichting en de werksfeer moeten creativiteit stimuleren bij de werknemers en ervoor zorgen dat iedereen met plezier naar hun werk gaat.
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
Deze website maakt gebruik van cookies
Cookieverklaring